Ανακαίνιση (Ψευδοροφές, Γυψοσανίδες και Χωρίσματα)

Αν ανατρέξετε στη μνήμη σας όλοι θα θυμάστε στιγμές που σας ανέβηκε η διάθεση ακούγοντας κάποιο αγαπημένο κομμάτι, μυρίζοντας ένα άρωμα, διαβάζοντας ένα κείμενο ή βλέποντας κάποιον πίνακα, εισπράττοντας μια αγκαλιά, ένα άγγιγμα από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή τρώγοντας καλό φαγητό, την αλλαγή ψυχολογίας βλέποντας τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου ή τα πρώτα χρώματα που μας χαρίζει απλόχερα η άνοιξη.

Πολλές φορές τα μάτια μας έχουν ανάγκη να δουν λίγο χρώμα, να νιώσουν την αύρα ενός ανανεωμένου περιβάλλοντα χώρου, να γευτούν την απόλαυση ακούγοντας τον ήχο του καινούριου και να μυρίσουν τον αλλιώτικο αέρα που προσφέρει το διαφορετικό!! Αυτή η ανάγκη όμως, παραμένει μόνο ως μια σκέψη βαθιά κλεισμένη στο μυαλό μας. Δεν ξέρουμε τον τρόπο να τη διαχειριστούμε ή δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι την έχουμε.

Γι' αυτό μας πιάνει καταναλωτισμός αγοράζοντας πολλές φορές διάφορα αντικείμενα για το χώρο μας νομίζοντας έτσι πως θα δώσουμε μια ευχάριστη νότα αισθητικής, μια μικρή ανάσα ανανέωσης, χωρίς όμως να έχουμε κάνει καμιά ουσιαστική αλλαγή, μόνο προσωρινή.

Anakainisi 1  Anakainisi 2 

Anakainisi 3  Anakainisi 4

Ανακαίνιση σημαίνει ιδανική λύση στην περίπτωση που τα οικονομικά δεν επαρκούν για την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου, είτε αυτό είναι σπίτι είτε ο επαγγελματικός χώρος. Μια λύση που οικονομικά είναι ασύγκριτα συμφέρουσα και με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού οι εργασίες γίνονται σε προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια, σύμφωνα με το ύφος και το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου, προτείνοντάς του λύσεις για ανακαίνιση, μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση, συνοδευόμενη από φωτορεαλισμό. Έτσι ο ιδιοκτήτης, θα μπορεί να δει το χώρο του, όπως ο ίδιος τον θέλει, πριν ακόμα ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία.

Η ανακαίνιση μπορεί να περιέχει γκρεμίσματα τοίχων για μινιμαλιστικά γούστα ( "less is more" όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε έχει να κάνει σε σχέση με την αφαίρεση των "περιττών" στοιχείων και κατακράτηση των "βασικών", όπως επίπεδες στέγες, μεγάλες επιφάνειες και παράθυρα. Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική θεωρεί περιττούς τους εσωτερικούς τοίχους και ίσως συνέβαλλε στην ένωση κουζίνας και καθιστικού) ή χωρίσματα, καινούρια ανοίγματα για πόρτες και παράθυρα, ελαιοχρωματισμούς, μονώσεις, στεγανωτικές εργασίες, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, φυσικού αερίου, πυρασφάλειας, ψευδοροφές, γυψοσανίδες.

Οι γυψοσανίδες είναι μία αισθητικά άριστη λύση γιατί αποτελούν τον οικονομικότερο και ευκολότερο τρόπο δόμησης και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας κατάλληλα χωρίσματα για το διαχωρισμό μεγάλων επιφανειών, αξιοποιώντας έτσι κάθε τετραγωνικό που διαθέτετε. Η τοποθέτησή τους είναι γρήγορη κι εύκολη, προσφέρουν σταθερότητα, κορυφαία ηχομόνωση, θερμομόνωση, πυραντοχή, ελευθερία σχεδιασμού και αντισεισμική προστασία. Έχουν πολύ απλή κατασκευή, γι' αυτό κι η ενσωμάτωση όλων των εγκαταστάσεων, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών, είναι απίστευτα εύκολη, ενώ προσφέρουν επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο και διακοσμητική ή στεγανωτική επένδυση τοίχων. Εκτός από χωρίσματα, οι γυψοσανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ψευδοροφές, για να δώσετε μια τελείως διαφορετική κι αισθητικά όμορφη άποψη φωτισμού και χρώματος στην οροφή του χώρου σας.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε όπως σκεφτόμαστε. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα, θα μάθουμε να σκεφτόμαστε όπως ζούμε. Η αισθητική του χώρου παίζει τεράστιο ρόλο για την ψυχική σας ισορροπία και διάθεση και καθοριστικό για να κατακτήσετε την κορυφή της πυραμίδας αν είστε επαγγελματίες. Δημιουργήστε τον εργασιακό σας χώρο όπως εσείς επιθυμείτε για να κερδίσετε κύρος και χρήμα. Δημιουργήστε ένα χώρο ευχάριστο που να εμπνέει σιγουριά, δύναμη κι αυτοπεποίθηση.

Texniki Kalupsi

Ακολουθήστε μας

FB logo circle white    YT icon circle white

Επικοινωνία

Νικηφορίδη 15, Παγκράτι, Τ.Κ. 132 31
Τ / F: 213 0248204
Κιν.: 6948 203032

Newsletter

Όνοματεπώνυμο:
Email: