Μελέτες, Εγκαταστάσεις, Συντηρήσεις Κεντρικής Θέρμανσης - Λεβητών & Καυστήρων

Κεντρική θέρμανση είναι η θέρμανση που καλύπτει και θερμαίνει όλους τους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου. Βασίζεται στην παραγωγή ζεστού νερού από το λέβητα και στη μεταφορά του στα θερμαντικά σώματα τα οποία με τη σειρά τους μεταδίδουν τη θερμότητα από το νερό στο χώρο. Όταν κρυώσει το νερό επιστρέφει πίσω στο λέβητα και η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Κατά τη διάρκεια της μέρας η θερμοκρασία αυξάνεται ή μειώνεται. Ο θερμοστάτης όμως συνεχίζει να παραμένει σταθερός, με αποτέλεσμα μεγάλη σπατάλη πετρελαίου. Ο έλεγχος λοιπόν επειδή όπως είναι φυσικό δε μπορεί να γίνει με το χέρι, γίνεται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού αντισταθμιστή, ο οποίος πληροφορείται τις αλλαγές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και μεταβάλλει ανάλογα τη θερμοκρασία του νερού. Έτσι όταν έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, έχουμε μείωση της θερμοκρασίας νερού του λέβητα, με αποτέλεσμα τη σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Με την ίδια ποσότητα πετρελαίου λοιπόν κερδίζουμε πολλαπλάσιες ώρες παραπάνω θέρμανσης.

Για την καλή λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης, επιβάλλεται ο καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου από τα κατάλοιπά του, η συντήρηση καυστήρα και λέβητα (σημαντικότατα όργανα του κεντρικού συστήματος) καθώς και σωστή μόνωση της εξωτερικής επιφάνειας του λέβητα για να μην έχουμε απώλεια θερμότητας. Έτσι επιτυγχάνετε εξοικονόμηση πετρελαίου και χρημάτων σε συνάρτηση με την μεγάλη ποσοστιαία αύξηση απόδοσης.

Ο νόμος υποχρεώνει τον έλεγχο των εγκαταστάσεων της κεντρικής θέρμανσης από τα συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ βάζοντας μεγάλα πρόστιμα. Η κατανάλωση πετρελαίου κι οι ρύποι πρέπει να ελέγχονται και να ρυθμίζονται τόσο για μας όσο και για το περιβάλλον.

Η εμπειρία μας, μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε όλη την διαχείριση μελέτης, προμήθειας και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.

Σας εξασφαλίζουμε:

 1. Τεχνικούς που κατέχουν τη νόμιμη άδεια του Υπουργείου Βιομηχανίας.
 2. Δωρεάν μελέτη στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τον χώρο σας βάση των αναγκών σας και των οικονομικών δυνατοτήτων σας.
 3. Μελέτη του χώρου σας.
 4. Προσαρμογή λειτουργίας, του συστήματος, στις ανάγκες σας, εξασφαλίζοντας την άριστη λειτουργία του.
 5. Αύξηση βαθμού απόδοσης του καυστήρα.
 6. Καθαρισμό δεξαμενής πετρελαίου.
 7. Συστήματα αυτονομίας και στα είδη υπάρχοντα προληπτικό έλεγχο για την εξασφάλιση άριστης λειτουργίας αυτών.
 8. Ετήσιες συντηρήσεις καυστήρα – λέβητα, από τα εξειδικευμένα συνεργία μας.
 9. Μέτρηση καυσαερίων.
 10. Έκδοση πιστοποιητικού ΠΕΡΠΑ.
 11. Αξιοπιστία και επαγγελματισμό.

Texniki Kalupsi

Ακολουθήστε μας

FB logo circle white    YT icon circle white

Επικοινωνία

Νικηφορίδη 15, Παγκράτι, Τ.Κ. 132 31
Τ / F: 213 0248204
Κιν.: 6948 203032

Newsletter

Όνοματεπώνυμο:
Email: