Μελέτες Εγκαταστάσεις και Συντηρήσεις Φυσικού Αερίου

Το φυσικό αέριο ήρθε στην Ελλάδα το 1998 από τη Ρωσία και λίγο αργότερα από την Αλγερία, με ειδικά δεξαμενόπλοια και μεταφέρεται από τα δίκτυα της ΔΕΠΑ. Είναι μίγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση. Εξάγεται από φυσικές κοιλότητες, υπόγειες ή υποθαλάσσιες και μετά από πρωτογενή επεξεργασία μεταφέρεται σε μεγάλες αποστάσεις, μέσω ειδικών αγωγών. Αποτελείται κυρίως από μεθάνιο (CH4), από τον ελαφρύτερο υδρογονάνθρακα, δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, δεν είναι τοξικό, είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, καθαρό, χωρίς προσμίξεις βλαβερές για το περιβάλλον.

Το φυσικό αέριο θεωρείται το καύσιμο του 21ου αι. και είναι η πιο σύγχρονη και οικονομική μορφή ενέργειας. Σήμερα περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη και 300 χιλιάδες στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για κεντρική ή ατομική θέρμανση, μαγείρεμα, κλιματισμό, για ζεστό νερό όλες τις ώρες. Δημόσιοι Οργανισμοί, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, νοσοκομεία κ.ά. το χρησιμοποιούν για οικονομία, μεγαλύτερη απόδοση και διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Το φυσικό αέριο έχει φέρει και στον τομέα της βιομηχανίας τεράστιες αλλαγές με τη συνεχής παροχή καυσίμου (άρα εξοικονόμηση χρήματος, εφόσον σπαταλούσαν χρήμα για τη διατήρηση αποθεμάτων και αποθηκευτικών χώρων), με μειωμένο λειτουργικό κόστος διαχείρισης καυσίμου και συντήρησης, με μειωμένες εκπομπές ρύπων (άρα μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου), με αυξημένη ενεργειακή απόδοση, με βελτίωση ποιότητας προϊόντων, με ευκολία στο χειρισμό και τον έλεγχο. Εκτός την οικιακή, βιοτεχνική και βιομηχανική χρήση το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται ως καύσιμο οχημάτων για την ανακούφιση λίγο της ατμόσφαιρας, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, υδρογόνου, πλαστικών, γυαλιού, υφασμάτων κ.ά.

Το φυσικό αέριο υπερέχει κατά πολύ όσον αφορά την αυτονομία του, σε σύγκριση με την αυτονομία που προσφέρει η κεντρική θέρμανση. Στην κεντρική θέρμανση υπάρχει ένας κεντρικός λέβητας και μετρητής αερίου για όλο το κτίριο, ένας θερμοστάτης για κάθε διαμέρισμα, πάγιο 15% ακόμα κι αν το διαμέρισμα είναι κλειστό λόγω κανονισμού πολυκατοικίας, ενώ στην αυτονομία του φυσικού αερίου υπάρχει ένας επίτοιχος λέβητας σε κάθε διαμέρισμα, όπου ανάβει μόνο όταν το θελήσει ο ιδιοκτήτης, παραγωγή ζεστού νερού, ενώ ο λογαριασμός έρχεται σε κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά κι η πληρωμή είναι όση κι η κατανάλωση.

Πλεονεκτήματα φυσικού αερίου:

 1. Είναι απίστευτα οικονομικό, αφού έχει 20% χαμηλότερο κόστος το μήνα από το πετρέλαιο κι 60% από το ηλεκτρικό ρεύμα.
 2. Σιγουριά κατά τη μέτρηση για το καύσιμο που καταναλώθηκε από μετρητή ακριβείας.
 3. Οικονομία χώρου χάρη στις μικρές διαστάσεις των μοντέρνων συσκευών, απουσία των δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων αφού αυτές είναι περιττές για τη χρήση του φυσικού αερίου. Απαλλαγή από τα προβλήματα παραγγελίας, μεταφοράς και παραλαβής.
 4. Πληρωμή του καυσίμου μόνο μετά την κατανάλωση, ενώ το πετρέλαιο εξοφλείται κατά την παραλαβή.
 5. Άνεση εξαιτίας της ρύθμισης στην επιθυμητή θερμοκρασία και απουσία δυσάρεστων οσμών.
 6. Η καύση του είναι καθαρή και δεν εκπέμπει αιθάλη και αιωρούμενα σωματίδια.
 7. Δεν περιέχει θείο, άρα δεν προκαλεί το φαινόμενο της όξινης βροχής.
 8. Παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, άρα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
 9. Σιγουριά ότι το καύσιμο φθάνει στο σπίτι μόνο όταν το χρειαζόμαστε και χάρη στις μοντέρνες συσκευές, που είναι εφοδιασμένες με προηγμένα συστήματα ελέγχου της φλόγας.
 10. Σιγουριά προμήθειας, γιατί το Φυσικό Αέριο δεν έχει ανάγκη από συνεχείς ανεφοδιασμούς και είναι πάντα διαθέσιμο.
 11. Έχει τους χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.
 12. Σεβασμός στο περιβάλλον.

Για τους ίδιους λόγους, το Φυσικό Αέριο δίνει αξία και στα κτίρια που διαθέτουν κεντρική θέρμανση, δεν επιτυγχάνεται όμως η ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας όπως στην περίπτωση της ατομικής θέρμανσης. Η εταιρία δραστηριοποιείται στη μελέτη, εμπορία και εγκατάσταση εσωτερικών δικτύων χαμηλής πίεσης φυσικού αερίου, για οικιακή, βιοτεχνική και βιομηχανική χρήση. Τα εσωτερικά δίκτυα περιλαμβάνουν τις απαραίτητες γραμμές τροφοδοσίας των καταναλώσεων, με όλες τις ασφαλιστικές τους διατάξεις και τη μετατροπή των υφιστάμενων καταναλώσεων, σε καταναλώσεις φυσικού αερίου. Σκοπός της εταιρίας είναι η μετάδοση και η εφαρμογή του "Know how" στις εφαρμογές φυσικού αερίου, ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο εφαρμογών φυσικού αερίου, που σε συνδυασμό με την επερχόμενη αλλαγή σε αυτή τη μορφή ενέργειας στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, θα προσφέρει:

 1. Μελέτες εφαρμογής για εγκαταστάσεις και μετατροπές καυσίμου στον οικιακό και βιομηχανικό τομέα για τεχνικούς, εργολάβους κτλ.
 2. Επιλεγμένα προϊόντα φυσικού αερίου από πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού ή εγχώριους που αντιπροσωπεύει.
 3. Ολοκληρωμένες λύσεις από τεχνικούς που έχουν εξειδικευτεί σε κατασκευαστικούς οίκους της Ιταλίας, χώρας με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του φυσικού αερίου.

Texniki Kalupsi

Ακολουθήστε μας

FB logo circle white    YT icon circle white

Επικοινωνία

Νικηφορίδη 15, Παγκράτι, Τ.Κ. 132 31
Τ / F: 213 0248204
Κιν.: 6948 203032

Newsletter

Όνοματεπώνυμο:
Email: